471. Cadeauminka

02:183 jaar geleden
  1. Cadeauminka (Kannan x Judokus) - Jil Verheij

Gerelateerd

Premium
Webinar - De toekomst van röntgenbeelden
Extra
DressuurpaardenSpringpaardenTuigpaardenGelderse paarden

Webinar - De toekomst van röntgenbeelden

De PROK-eis is terug in het hengstenselectietraject en dat leverde heel wat reacties op. Om die reden organiseert het KWPN op maandag 22 april om 19:00 uur een webinar over de toekomst van röntgenbeelden. Niemand minder dan Ralph van Venrooij (Hoofd Fokkerijzaken), Jacques Marée (dierenarts en Algemeen Bestuurslid) en dierenartsen Don van de Winkel en Hank van Campen praten je bij over het hoe en het waarom achter deze herinvoering. Hoe zat het ook alweer? Sinds 2016 dienen de hengsten vóór deelname aan de tweede bezichtiging van het KWPN hengstenselectietraject te voldoen aan een D-OC waarde en een voldoende beoordeling op straal- & spatröntgenfoto’s. Alleen wanneer er bij een hengst geen mogelijkheid is om een D-OC-fokwaarde te berekenen, dient de hengst ook te voldoen aan de PROK-eis. Alleen de afgelopen jaren is vanuit het (veterinaire) veld veelvuldig aangegeven dat de in het verleden opgebouwde voorsprong van het KWPN op gezondheidsgebied afneemt. Een situatie die uiteraard onwenselijk is, want een gezond paard is de basis. Dat is voor de Fokkerijraden Dressuur en Springen en de afdeling Fokkerijzaken aanleiding is geweest om het Algemeen Bestuur op dit vlak te adviseren om de PROK-vereiste te herinvoeren. Rug- en halsfoto’s Naast de herinvoering van de PROK-eis werd er aangekondigd dat er een projectgroep is samengesteld, met daarin gerenommeerde dierenartsen en radiologen. Naast de herijking van de PROK-eis mogen zij een advies uitbrengen over de invoering van rug- en halsfoto’s in het hengstenselectietraject.
01:13:2118 uur geleden
Legendary Lane: Cardento
Legendary Lane

Legendary Lane: Cardento

Wil je de legendarische hengst Cardento beter leren kennen? Dat kan in de nieuwe aflevering van de serie 'Legendary Lane', die te zien is op KWPN.tv.
02:363 dagen geleden
Legendary Lane: Rousseau
Legendary Lane

Legendary Lane: Rousseau

Wil je de legendarische hengst Rousseau beter leren kennen? Dat kan in de nieuwe aflevering van de serie 'Legendary Lane', die te zien is op KWPN.tv.
02:213 dagen geleden
Legendary Lane: Le Mexico
Legendary Lane

Legendary Lane: Le Mexico

Wil je de legendarische hengst Le Mexico beter leren kennen? Dat kan in de nieuwe aflevering van de serie 'Legendary Lane', die te zien is op KWPN.tv.
02:0310 dagen geleden