Webinar - Alles over de geboorte van je veulen

01:01:1625 dagen geleden

Na elf maanden wachten is het eindelijk zover, je veulen staat op het punt om geboren te worden. Of het nu het eerste veulen van je merrie is of je een doorgewinterde fokker bent, het blijft een wonder om mee te maken. Elke fokker bereidt zich graag goed voor op de bevalling en daarom organiseert het KWPN op maandag 29 april, om 19:00 uur een webinar over de geboorte.

Bij dierenarts en voortplantingsspecialist Esther Hovenga worden elk jaar behoorlijk wat veulens geboren. In dit webinar legt ze uit hoe je je kunt voorbereiden, wat je juist wel en juist niet kunt doen en waar je op moet letten om uiteindelijk een gezond veulen in de wei te hebben lopen. Want dat is waar elke fokker het voor doet.

Hoe voer je merrie en veulen?
Naast Esther Hovenga schuift ook Pleun Broeren, nutritionist bij Pavo, aan tafel. Broeren vertelt alles over het voeren van de merrie tot kort voor de geboorte en hoe je de merrie na de geboorte het beste kunt voeren. En hoe voer je nou eigenlijk een veulen?

Genoomfokwaarde
Ralph van Venrooij, Hoofd Fokkerijzaken, vertelt in dit webinair het een en ander over genoomfokwaarde D-OC. Genoomfokwaardes kunnen al als veulen worden onderzocht. Waarom zou je dat (niet) doen?